Dodik: Uložićemo još 500.000 KM da osavremenimo rad Doma zdravlja

Srna
Dodik: Uložićemo još 500.000 KM da osavremenimo rad Doma zdravlja

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se nabavkom dva nova digitalna rendgen aparata Dom zdravlja u Banjaluci stavio na rang najopremljenijih ustanova ovog tipa u regionu, te da će biti izdvojeno još 500.000 KM za dodatnu modernizaciju ove zdravstvene ustanove.

Dodik je zahvalio Vladi Republike Srpske, Domu zdravlja Banjaluka i gradu Banjaluka jer su zajedničkim sredstvima omogućili da se nabavi najsavremenija oprema u oblasti radiološke i ultrazvučne dijagnostike.

"To je Dom zdravlja Banjaluka stavilo na rang najviše i najbolje opremljenih institucija ovog tipa u regionu.

Nastavićemo podršku i u narednom periodu za potrebe nabavke ultrazvučnih aparata, te novih sanitetskih vozila podržati banjalučki Dom zdravlja sa još 500.000 KM i time dodatno modernizovati određene segmente, poboljšati rad službi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je nakon predstavljanja rada novih digitalnih rendgen aparata u Domu zdravlja Banjaluka, vrijednih 1.110.000 KM, istakao da je zdravstvo u Republici Srpskoj i u teškim okolnostima pokazalo potpunu vitalnost.

Dodik je napomenuo da je direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović preuzela rukovođenje ovom ustanovom u otežanim okolnostima, te pokazala sposobnost rukovođenja, te da je zahvalan za predanost i posvećenost radu. "U toku, ali i nakon pandemije virusa korona bilo je potrebno suočiti se sa izazovima koji nisu bili ni malo laki, te sam ponosan na zdravstvene radnike koji su pokazali da su u pravom smislu te riječi - veliki ljudi, ostali i ne razmišljajući o svojim brinuli o tuđim životima", rekao je Dodik.

On je istakao i da je ponosan što je Republika Srpska uspjela da na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske otvori savremenu Kliniku za kardiohirurgiju, te time pokaže sposobnost da odoli svim izazovima. Za nabavku stacionarnog i stropnog digitalnog RTG aparata Vlada Republike Srpske obezbijedila je 560.000 KM, grad Banjaluka 420.000 KM, a Dom zdravlja 130.000 KM.

Predstavljanju novih rendgen aparata prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, predsjednik Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, direktor Fonda solidarnosti Jasminka Vučković, te drugi zdravstveni radnici i predstavnici lokalnih vlasti.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se donošenjem novih zakonskih rješenja, nabavkom savremene opreme, uređenjem prostora te školovanje kadra zdravstvo Republike Srpske uvodi u 21. vijek.
Šeranić je istakao da je krajnji cilj puta koji je trasiralo resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske da se omoguće najsavremenija oprema i najbolji uslovi rada u zdravstvenim ustanovama.

"Sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastavićemo i dalje, ne samo u Banjaluci nego u svim dijelovima Srpske", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci, nakon što je prisustvovao predstavljanju rada dva nova digitalna rendgen aparata u Domu zdravlja Banjaluka, vrijednih 1.110.000 KM.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je današnji dan veoma značajan za Banjaluku, ali i za cijelu Republiku Srpsku, jer je otvoren novi dijagnostički centar na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

"Dom zdravlja Banjaluka pruža usluge rendgen dijagnostike kako za stanovništvo Banjaluke, tako i za manje lokalne opštine koje nemaju ovako savremenu dijagnostiku", rekla je Todorovićeva.

Ona je zahvalila srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske i gradu Banjaluka, jer su prepoznali potrebe ove zdravstvene ustanove i zajedničkim snagama doprinijeli razvoju primarne zdravstvene zaštite.

Za nabavku stacionarnog i stropnog digitalnog RTG aparata Vlada Republike Srpske obezbijedila je 560.000 KM, grad Banjaluka 420.000 KM, a Dom zdravlja 130.000 KM.

Predstavljanju novih rendgen aparata prisustvovali su i Dodik, predsjednik Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, direktor Fonda solidarnosti Jasminka Vučković, te zdravstveni radnici i predstavnici lokalnih vlasti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana