Додик: Уложићемо још 500.000 КМ да осавременимо рад Дома здравља

Срна
Додик: Уложићемо још 500.000 КМ да осавременимо рад Дома здравља

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да се набавком два нова дигитална рендген апарата Дом здравља у Бањалуци ставио на ранг најопремљенијих установа овог типа у региону, те да ће бити издвојено још 500.000 КМ за додатну модернизацију ове здравствене установе.

Додик је захвалио Влади Републике Српске, Дому здравља Бањалука и граду Бањалука јер су заједничким средствима омогућили да се набави најсавременија опрема у области радиолошке и ултразвучне дијагностике.

"То је Дом здравља Бањалука ставило на ранг највише и најбоље опремљених институција овог типа у региону.

Наставићемо подршку и у наредном периоду за потребе набавке ултразвучних апарата, те нових санитетских возила подржати бањалучки Дом здравља са још 500.000 КМ и тиме додатно модернизовати одређене сегменте, побољшати рад служби", рекао је Додик новинарима у Бањалуци. Он је након представљања рада нових дигиталних рендген апарата у Дому здравља Бањалука, вриједних 1.110.000 КМ, истакао да је здравство у Републици Српској и у тешким околностима показало потпуну виталност.

Додик је напоменуо да је директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић преузела руковођење овом установом у отежаним околностима, те показала способност руковођења, те да је захвалан за преданост и посвећеност раду. "У току, али и након пандемије вируса корона било је потребно суочити се са изазовима који нису били ни мало лаки, те сам поносан на здравствене раднике који су показали да су у правом смислу те ријечи - велики људи, остали и не размишљајући о својим бринули о туђим животима", рекао је Додик.

Он је истакао и да је поносан што је Република Српска успјела да на Универзитетском клиничком центру Републике Српске отвори савремену Клинику за кардиохирургију, те тиме покаже способност да одоли свим изазовима. За набавку стационарног и стропног дигиталног РТГ апарата Влада Републике Српске обезбиједила је 560.000 КМ, град Бањалука 420.000 КМ, а Дом здравља 130.000 КМ.

Представљању нових рендген апарата присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, предсједник Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић, директор Фонда солидарности Јасминка Вучковић, те други здравствени радници и представници локалних власти.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да се доношењем нових законских рјешења, набавком савремене опреме, уређењем простора те школовање кадра здравство Републике Српске уводи у 21. вијек.
Шеранић је истакао да је крајњи циљ пута који је трасирало ресорно министарство и Влада Републике Српске да се омогуће најсавременија опрема и најбољи услови рада у здравственим установама.

"Са оваквим и сличним активностима наставићемо и даље, не само у Бањалуци него у свим дијеловима Српске", рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци, након што је присуствовао представљању рада два нова дигитална рендген апарата у Дому здравља Бањалука, вриједних 1.110.000 КМ.

Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да је данашњи дан веома значајан за Бањалуку, али и за цијелу Републику Српску, јер је отворен нови дијагностички центар на примарном нивоу здравствене заштите.

"Дом здравља Бањалука пружа услуге рендген дијагностике како за становништво Бањалуке, тако и за мање локалне општине које немају овако савремену дијагностику", рекла је Тодоровићева.

Она је захвалила српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, Влади Републике Српске и граду Бањалука, јер су препознали потребе ове здравствене установе и заједничким снагама допринијели развоју примарне здравствене заштите.

За набавку стационарног и стропног дигиталног РТГ апарата Влада Републике Српске обезбиједила је 560.000 КМ, град Бањалука 420.000 КМ, а Дом здравља 130.000 КМ.

Представљању нових рендген апарата присуствовали су и Додик, предсједник Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић, директор Фонда солидарности Јасминка Вучковић, те здравствени радници и представници локалних власти. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана