Đakon Ivan Crnogorčević održao predavanje o „Izvorima žive vode”

Srna
Đakon Ivan Crnogorčević održao predavanje o „Izvorima žive vode”

MRKONjIĆ GRAD - Potrebno je uložiti više vjere, nade i povjerenja kako bi svi lakše prošli kroz iskušenja ovog života, poručio je đakon Ivan Crnogorčević iz Podgorice danas na predavanju u Mrkonjić Gradu.

On je u sali parohijskog doma Hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu održao predavanje o temi „Izvori žive vode” iz Jevanđelja po Jovanu 4. (5-42).

Crnogorčević je rekao novinarima da je danas govorio o tome koliko je važno da budemo vjerni našoj duhovnoj tradiciji i Svetom Savi, koliko treba da njegujemo i čuvamo našu hrišćansku pravoslavnu vjeru i da vjerujemo u Gospoda Isusa Hrista.

On je danas govorio i o tome koliko je Sveti Sava važan za srpski narod.

„Prekretnica u našoj istoriji, sve ono što je dobro, što je lijepo do današnjeg dana je proizišlo od Svetog Save”, objašnjava Crnogorčević.

On je na današnjim predavanjima istakao i značaj duhovne muzike u očuvanju srpske duhovne i nacionalne tradicije.

„Treba što više ulagati u tu vrstu muzike kako ne bismo dopustili onima koji nemaju veze sa našom tradicijom i duhovnošću da oblikuju našu nacionalnu svijest”, kaže Crnogorčević.

Njegova supruga Danica Crnogorčević, koja je poznata po svojoj pravoslavnoj muzici, danas će održati koncert u pozorišnoj sali Kulturnog centra „Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu.

Generalni pokrovitelj predavanja i koncerta je lokalno preduzeće „MG Mind”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana