Ђакон Иван Црногорчевић одржао предавање о „Изворима живе воде”

Срна
Ђакон Иван Црногорчевић одржао предавање о „Изворима живе воде”

МРКОЊИЋ ГРАД - Потребно је уложити више вјере, наде и повјерења како би сви лакше прошли кроз искушења овог живота, поручио је ђакон Иван Црногорчевић из Подгорице данас на предавању у Мркоњић Граду.

Он је у сали парохијског дома Храма Светог Саве у Мркоњић Граду одржао предавање о теми „Извори живе воде” из Јеванђеља по Јовану 4. (5-42).

Црногорчевић је рекао новинарима да је данас говорио о томе колико је важно да будемо вјерни нашој духовној традицији и Светом Сави, колико треба да његујемо и чувамо нашу хришћанску православну вјеру и да вјерујемо у Господа Исуса Христа.

Он је данас говорио и о томе колико је Свети Сава важан за српски народ.

„Прекретница у нашој историји, све оно што је добро, што је лијепо до данашњег дана је произишло од Светог Саве”, објашњава Црногорчевић.

Он је на данашњим предавањима истакао и значај духовне музике у очувању српске духовне и националне традиције.

„Треба што више улагати у ту врсту музике како не бисмо допустили онима који немају везе са нашом традицијом и духовношћу да обликују нашу националну свијест”, каже Црногорчевић.

Његова супруга Даница Црногорчевић, која је позната по својој православној музици, данас ће одржати концерт у позоришној сали Културног центра „Петар Кочић” у Мркоњић Граду.

Генерални покровитељ предавања и концерта је локално предузеће „МГ Минд”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана