Derventa: Isplaćena novčana podrška za 22 majke sa troje i više djece

Srna
Derventa: Isplaćena novčana podrška za 22 majke sa troje i više djece

DERVENTA - Iz budžeta opštine Derventa biće isplaćeno ukupno 13.200 KM novčane podrške za 22 majke koje su rodile treće i svako naredno dijete od 6. novembra prošle do 22. maja ove godine.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je danas novinarima da Derventa već godinama njeguje tradiciju okupljanja majki i beba, te pružanje novčane podrške, ali da je zbog mjera zaštite od virusa korona izostao tradicionalni prijem za majke i njihove bebe.

“Svi oni su vrijedni hvale i bilo bi pravo zadovoljstvo da smo mogli da se okupimo. Ove godine, zbog evidentnih problema, nismo htjeli da dovodimo nečije zdravlje u pitanje, ali ove majke svakako zaslužuju svaku moguću podršku koju smo u mogućnosti da im pružimo”, naveo je Simić.

On je naglasio da će novac biti uplaćen na tekuće račune majki.

Od 22 majke, njih 18 je rodilo treće dijete, tri su rodile četvrto, a jedna šesto dijete.

Simić je naglasio da je riječ prvenstveno o simboličnoj podršci, ali da je plan da bude povećana.

“Da sam imao priliku da okupim majke mogao bih samo da kažem mašala, a svu svoju ljubav šaljem bebama sa željom da ih posluži zdravlje”, dodao je Simić.

Načelnik opštine podsjetio je na simboliku 22. maja jer je na taj dan 1992. godine, zbog nedostaka kiseonika, umrla prva od 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru, a ostale su preminule do 19. juna.

On kaže da je među majkama koje su zbog nedostatka kiseonika usljed uvedenih sankcija izgubile svoju bebu i jedna Dervenćanka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana