Дервента: Исплаћена новчана подршка за 22 мајке са троје и више дјеце

Срна
Дервента: Исплаћена новчана подршка за 22 мајке са троје и више дјеце

ДЕРВЕНТА - Из буџета општине Дервента биће исплаћено укупно 13.200 КМ новчане подршке за 22 мајке које су родиле треће и свако наредно дијете од 6. новембра прошле до 22. маја ове године.

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је данас новинарима да Дервента већ годинама његује традицију окупљања мајки и беба, те пружање новчане подршке, али да је због мјера заштите од вируса корона изостао традиционални пријем за мајке и њихове бебе.

“Сви они су вриједни хвале и било би право задовољство да смо могли да се окупимо. Ове године, због евидентних проблема, нисмо хтјели да доводимо нечије здравље у питање, али ове мајке свакако заслужују сваку могућу подршку коју смо у могућности да им пружимо”, навео је Симић.

Он је нагласио да ће новац бити уплаћен на текуће рачуне мајки.

Од 22 мајке, њих 18 је родило треће дијете, три су родиле четврто, а једна шесто дијете.

Симић је нагласио да је ријеч првенствено о симболичној подршци, али да је план да буде повећана.

“Да сам имао прилику да окупим мајке могао бих само да кажем машала, а сву своју љубав шаљем бебама са жељом да их послужи здравље”, додао је Симић.

Начелник општине подсјетио је на симболику 22. маја јер је на тај дан 1992. године, због недостака кисеоника, умрла прва од 12 беба у бањалучком Клиничком центру, а остале су преминуле до 19. јуна.

Он каже да је међу мајкама које су због недостатка кисеоника усљед уведених санкција изгубиле своју бебу и једна Дервенћанка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана