Davidović: Nastaviti podršku volonterima

Srna
Davidović: Nastaviti podršku volonterima

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je večeras da će resorno ministarstvo i vlasti Srpske nastaviti da podržavaju volontiranje u Republici i nagrađuju najbolje u toj oblasti.

Davidovićeva je istakla da volonteri, pogotovo mladi, zaslužuju svaku vrstu podrške, jer koristeći svoje slobodno vrijeme i resurse pomažu građanima kojima je to najpotrebnije.

“Ovi ljudi pokazuju izuzetnu empatiju i humanost”, rekla je novinarima Davidovićeva na centralnoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana volontera u banjalučkom Domu omladine.

Na ovom skupu dodijeljene su republičke nagrade za volontiranje najboljim pojedincima u ovoj oblasti i najboljem organizatoru volontiranja u Srpskoj za 2022. godinu.

Davidovićeva je istakla da je republička nagrada najveće priznanje koje dođeljuje resorno ministarstvo kada je riječ o volontiranju, te precizirala da je i ove godine dodijeljeno pet pojedinačnih nagrada i jedna za organizaciju čiji je primarni cilj volontiranje.

“Velika čast je dobijanje ove nagrade za najbolje volontersko udruženje”, rekla je predsjednik banjalučkog Udruženja građana “Veg-veg” Anđela Španović dodajući da se njena organizacija, između ostalog, volonterski bavi zaštitom i spašavanjem životinja.

Nagrade su dobili Rastko Vučić iz Banjaluke, Rada Kičić iz Čelinca, Irine Kljajčin iz Srpca, Mihajlo Pašić iz Laktaša i Srđan Šobot iz Prijedora. Oni su izrazili zadovoljstvo nagradama, te pozvali i ostale da volontiraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana