Давидовић: Наставити подршку волонтерима

Срна
Давидовић: Наставити подршку волонтерима

БАНЈАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је вечерас да ће ресорно министарство и власти Српске наставити да подржавају волонтирање у Републици и награђују најбоље у тој области.

Давидовићева је истакла да волонтери, поготово млади, заслужују сваку врсту подршке, јер користећи своје слободно вријеме и ресурсе помажу грађанима којима је то најпотребније.

“Ови људи показују изузетну емпатију и хуманост”, рекла је новинарима Давидовићева на централној манифестацији обиљежавања Међународног дана волонтера у бањалучком Дому омладине.

На овом скупу додијељене су републичке награде за волонтирање најбољим појединцима у овој области и најбољем организатору волонтирања у Српској за 2022. годину.

Давидовићева је истакла да је републичка награда највеће признање које дођељује ресорно министарство када је ријеч о волонтирању, те прецизирала да је и ове године додијељено пет појединачних награда и једна за организацију чији је примарни циљ волонтирање.

“Велика част је добијање ове награде за најбоље волонтерско удружење”, рекла је предсједник бањалучког Удружења грађана “Вег-вег” Анђела Шпановић додајући да се њена организација, између осталог, волонтерски бави заштитом и спашавањем животиња.

Награде су добили Растко Вучић из Бањалуке, Рада Кичић из Челинца, Ирине Кљајчин из Српца, Михајло Пашић из Лакташа и Срђан Шобот из Приједора. Они су изразили задовољство наградама, те позвали и остале да волонтирају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана