Bjeljina: Maske i viziri za bolnicu od humanitarne organizacije iz Salcburga

Srna
Bjeljina: Maske i viziri za bolnicu od humanitarne organizacije iz Salcburga

BIJELjINA - Humanitarna organizacija "Pomozi drugom" iz Salcburga uručila je danas predstavnicima bijeljinske Bolnice "Sveti Vračevi" donaciju od 30 vizira i 500 zaštitnih maski namijenjenih medicinskim radnicima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Infektolog u bijeljinskoj bolnici Aleksandra Radojčić zahvalila je ovoj humanitarnoj organizaciji za donaciju, ističući da je svaka pomoć dobrodošla.

"Viziri su nam neophodni za izolaciju trećeg nivoa, odnosno zaštitu medicinskih radnika koji su u kontaktu sa zaraženim pacijentima. Rad sa osobama koje su pozitivne na kovid-19 zahtijeva, osim vizira, nošenje zaštitnih maski tipa PP3, naočara i jednokratnih hirurških rukavica", objasnila je Radojčićeva.

Ona je apelovala na građane da ostanu kod kuće jer na taj način vode računa o sebi i drugima.

Volonter humanitarne organizacije "Pomozi drugom" Mirsad Trnovac, koji je uručio donaciju, naglasio je da ova organizacija od početka epidemije nastoji da obezbijedi što više zaštitne opreme za medicinsko osoblje u ovom dijelu BiH.

"Naši volonteri su do sada u Bijeljini dijelili zaštitne rukavice i maske socijalno ugroženom stanovništvu, a ovo je prva donacija za neku zdravstvenu ustanovu u ovom gradu", rekao je Trnovac novinarima.

On je najavio da će sa grupom volontera iz Janje obezbijediti tunel za dezinfekciju namijenjen ambulanti Doma zdravlja u Janji.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović zahvalio je za pomoć i istakao da će se sa predstavnicima ove humanitarne organizacije konsultovati o tome šta su prioriteti ove zdravstvene ustanove, kako bi buduće donacije bile iskorištene na najbolji mogući način.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana