Бјељина: Маске и визири за болницу од хуманитарне организације из Салцбурга

Срна
Бјељина: Маске и визири за болницу од хуманитарне организације из Салцбурга

БИЈЕЉИНА - Хуманитарна организација "Помози другом" из Салцбурга уручила је данас представницима бијељинске Болнице "Свети Врачеви" донацију од 30 визира и 500 заштитних маски намијењених медицинским радницима у овој здравственој установи.

Инфектолог у бијељинској болници Александра Радојчић захвалила је овој хуманитарној организацији за донацију, истичући да је свака помоћ добродошла.

"Визири су нам неопходни за изолацију трећег нивоа, односно заштиту медицинских радника који су у контакту са зараженим пацијентима. Рад са особама које су позитивне на ковид-19 захтијева, осим визира, ношење заштитних маски типа ПП3, наочара и једнократних хируршких рукавица", објаснила је Радојчићева.

Она је апеловала на грађане да остану код куће јер на тај начин воде рачуна о себи и другима.

Волонтер хуманитарне организације "Помози другом" Мирсад Трновац, који је уручио донацију, нагласио је да ова организација од почетка епидемије настоји да обезбиједи што више заштитне опреме за медицинско особље у овом дијелу БиХ.

"Наши волонтери су до сада у Бијељини дијелили заштитне рукавице и маске социјално угроженом становништву, а ово је прва донација за неку здравствену установу у овом граду", рекао је Трновац новинарима.

Он је најавио да ће са групом волонтера из Јање обезбиједити тунел за дезинфекцију намијењен амбуланти Дома здравља у Јањи.

Директор Дома здравља Бијељина Душко Миловановић захвалио је за помоћ и истакао да ће се са представницима ове хуманитарне организације консултовати о томе шта су приоритети ове здравствене установе, како би будуће донације биле искориштене на најбољи могући начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана