Arlov uručio Petkoviću knjigu "Humano srce Srpske"

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas knjigu autora Slavka Basare "Humano srce Srpske" direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju Petru Petkoviću, sa kojim je razgovarao o opremanju i završetku objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je tokom susreta zamolio Petkovića da Kancelarija pomogne štampanje ove knjige na jednom ili dva svjetska jezika kako bi se svjetska javnost upoznala o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji, ali i humanošću građana Republike Srpske, koji godinama na razne načine pomažu svojim sunarodnicima.

"Zajednički je cilj da se o tome čuje i da se istina vidi u svijetu", rekao je Arlov Srni.

On je naglasio da je tokom razgovora bilo riječi i o završetku gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. Januar" u Kosovskoj Mitrovici, za koju je Republika Srpska do sada obezbijedila oko 200.000 evra.

"Razgovarali smo o pomoći Kancelarije za opremanje Dnevnog centra. Očekujemo da će useljenje biti najkasnije u februaru. Nama još nedostaje nekih 50.000 evra da ga građevinski završimo i pripremimo za useljenje, a, pošto je oprema skupa, sigurno je potrebno najmanje 60.000 evra da Kancelarija uloži za opremanje", ukazao je Arlov.

On je napomenuo da pomoć Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju može da se očekuje u narednoj budžetskoj godini kada u tom tijelu sagledaju mogućnosti za to.

"Rekli su da će učiniti sve pošto izuzetno cijene rad Odbora, koji 13 godina pomaže srpski narod na Kosmetu, kao i da će pomoći Udruženju roditelja `Podrži me` i oko 150 djece koja će koristiti taj centar", rekao je Arlov.

On je podsjetio da je Centar "Podrži me - 9. januar" trebao biti završen i stavljen u funkciju do kraja godine, ali da su se okolnosti iskomplikovale zbog virusa korona.

"Nadamo se da će, na zajedničku radost, sve biti završeno do februara i da će humana misija Odbora na Kosmetu, kao i izuzetna saradnja sa Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, biti nastavljena", kaže Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana