Арлов уручио Петковићу књигу "Хумано срце Српске"

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас књигу аутора Славка Басаре "Хумано срце Српске" директору Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију Петру Петковићу, са којим је разговарао о опремању и завршетку објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.

Арлов је током сусрета замолио Петковића да Канцеларија помогне штампање ове књиге на једном или два свјетска језика како би се свјетска јавност упознала о тешком животу Срба на Косову и Метохији, али и хуманошћу грађана Републике Српске, који годинама на разне начине помажу својим сународницима.

"Заједнички је циљ да се о томе чује и да се истина види у свијету", рекао је Арлов Срни.

Он је нагласио да је током разговора било ријечи и о завршетку градње Дневног центра "Подржи ме - 9. Јануар" у Косовској Митровици, за коју је Република Српска до сада обезбиједила око 200.000 евра.

"Разговарали смо о помоћи Канцеларије за опремање Дневног центра. Очекујемо да ће усељење бити најкасније у фебруару. Нама још недостаје неких 50.000 евра да га грађевински завршимо и припремимо за усељење, а, пошто је опрема скупа, сигурно је потребно најмање 60.000 евра да Канцеларија уложи за опремање", указао је Арлов.

Он је напоменуо да помоћ Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију може да се очекује у наредној буџетској години када у том тијелу сагледају могућности за то.

"Рекли су да ће учинити све пошто изузетно цијене рад Одбора, који 13 година помаже српски народ на Космету, као и да ће помоћи Удружењу родитеља `Подржи ме` и око 150 дјеце која ће користити тај центар", рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је Центар "Подржи ме - 9. јануар" требао бити завршен и стављен у функцију до краја године, али да су се околности искомпликовале због вируса корона.

"Надамо се да ће, на заједничку радост, све бити завршено до фебруара и да ће хумана мисија Одбора на Космету, као и изузетна сарадња са Канцеларијом Владе Србије за Косово и Метохију, бити настављена", каже Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана