Vozači da pripaze na motocikliste u saobraćaju

Srna
Vozači da pripaze na motocikliste u saobraćaju

TREBINjE - Policijska uprava Trebinje apelovala je da svi vozači automobila u saobraćaju posebnu pažnju obrate na vozače motocikala i mopeda, jer saobraćajne nezgode u kojima oni učestvuju u mnogo slučajeva za posljedicu imaju teške tjelesne povrede ili smrtni ishod.

U prošloj godini na putnoj mreži istočne Hercegovine evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan od učesnika bio vozač motocikla ili mopeda, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Pet vozača motocikala zadobilo je teške tjelesne povrede i jedan lakše tjelesne povrede, navedeno je u saopštenju. U saopštenju je istaknuto da su najčešće greške vozača putničkih automobila da motocikl, zbog brzine koju dostiže, ne primijete na vrijeme, zbog čega je neophodno da se prilikom skretanja uključi pokazivač pravca, da se provjeri takozvani “mrtvi ugao”.

“Iako su motociklisti jedna od ugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju vrlo često voze bez korištenja zaštitne opreme, prije svega kacige, a voze i nedozvoljenom brzinom i često bez položenog vozačkog ispita”, ukazali su iz policije.

Trebinjska Policijska uprava najavila je da će u narednom periodu pojačati kontrole vozača motociklista, lakih motociklista i mopeda koristeći službeni motocikl i moped.

 “Bezbjednost učesnika u saobraćaju je zajednička odgovornost zbog čega je poštovanje saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture jedan od najboljih načina za postizanje visokog nivoa bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana