Возачи да припазе на мотоциклисте у саобраћају

Срна
Возачи да припазе на мотоциклисте у саобраћају

ТРЕБИЊЕ - Полицијска управа Требиње апеловала је да сви возачи аутомобила у саобраћају посебну пажњу обрате на возаче мотоцикала и мопеда, јер саобраћајне незгоде у којима они учествују у много случајева за посљедицу имају тешке тјелесне повреде или смртни исход.

У прошлој години на путној мрежи источне Херцеговине евидентирано је девет саобраћајних незгода у којима је један од учесника био возач мотоцикла или мопеда, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Пет возача мотоцикала задобило је тешке тјелесне повреде и један лакше тјелесне повреде, наведено је у саопштењу. У саопштењу је истакнуто да су најчешће грешке возача путничких аутомобила да мотоцикл, због брзине коју достиже, не примијете на вријеме, због чега је неопходно да се приликом скретања укључи показивач правца, да се провјери такозвани “мртви угао”.

“Иако су мотоциклисти једна од угроженијих категорија учесника у саобраћају врло често возе без кориштења заштитне опреме, прије свега кациге, а возе и недозвољеном брзином и често без положеног возачког испита”, указали су из полиције.

Требињска Полицијска управа најавила је да ће у наредном периоду појачати контроле возача мотоциклиста, лаких мотоциклиста и мопеда користећи службени мотоцикл и мопед.

 “Безбједност учесника у саобраћају је заједничка одговорност због чега је поштовање саобраћајних прописа и саобраћајне културе један од најбољих начина за постизање високог нивоа безбједности свих учесника у саобраћају”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана