Uručena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

Srna
Uručena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

ZVORNIK - U Zvorniku su večeras uručena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” istaknutim pojedincima, te privrednim i društvenim subjektima sa područja Podrinja, Birča, Semberije i Majevice koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu, kao i ambasadoru Bugarske u BiH Avgustini Cvetkovoj Karabaševoj.

Nagrada se sastoji od povelje i zlatnika sa likom kapetan Miše Anastasijevića, velikog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. vijeka.

Ambasador Bugarske Avgustina Cvetkova Karabaševa dobila je priznanje za uspostavljanje trajne saradnje, te prijateljskih i privrednih veza između BiH i Bugarske.

Ona je naglasila da je aktivna podrška Bugarske evropskim integracijama BiH postala još intenzivnija nakon predsjedavanja Bugarske EU, kada je zapadni Balkan ponovo vraćen na evropsku agendu.

Ona je zahvalila gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću za dobru saradnju i iskazanu želju za jačanje partnerstva.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović dobio je priznanje za profesionalizam u radu i doprinos razvoju Podrinja, profesor Tehnološkog fakulteta u Zvorniku Ljubica Vasiljević za značajan stručno-naučni rad i jačanje prosperiteta Republike Srpske.

Načelnik Hirurškog odjeljenja Opšte bolnice Zvornik Zoran Komljenović nagrađen je za stručnost, humanizam i unapređenje zdravstva u regionu, a načelnik opštine Šekovići Momir Ristić za razvojne potencijale.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja ovu prestižnu nagradu dobila je za izgradnju i jačanje prosperiteta Podrinja i Republike Srpske.

Fabrika za pocinčavanje iz Srebrenice, čiji je direktor Bojan Trninić, dobila je priznanje za doprinos razvoju Podrinja i Srpske.

Nagrada je uručena i direktoru marketinga kompanije Tehnički remont Bratunac Ani Mirković za promociju privrede u Republici Srpskoj, kao i kompaniji “Lein” Banjaluka, čiji je direktor Ratko Marković, za uspješnu investiciju u privredu Podrinja.

Nagrade su uručene firmi “Monti” Karakaj-Zvornik, te vlasniku zvorničkog preduzeća “Trend” Dušanu Eriću, “Ekonomiku” Srebrenica, kompaniji Ekonomik grupa Beograd, Područnoj zanatsko-preduzetničkoj komori Bijeljina, kao i fabrici za obradu drveta Šekovići, vlasnika Željka Lazića.

Prestižna priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” uručena su zvorničkom Srednjoškolskom centru “Petar Kočić”, Banji “Vrućica” iz Teslića, hotelu “Vidikovac” Zvornik, te Lovačkom udruženju “Semberija” Bijeljina.

Stevanović je čestitao svim dobitnicima, ističući da je ponosan što se među nagrađenima nalazi i veliki broj zvorničkih privrednih i drugih subjekata i Zvorničana koji svakodnevno učestvuju u stvaralaštvu i pregalaštvu za dobrobit privrede, grada i Republike Srpske.

On je posebno zahvalio Karabaševoj, čija je Ambasada bila uz građane Zvornika u teškim trenucima kada su ovaj grad pogodile poplave.

Odluku o dodjeli priznanja donio je žiri koji čine istaknuti privrednici, novinari i profesori, a predsjedavao mu je profesor Univerziteta u Novom Sadu Radovan Pejanović.

Ocjenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva organizuje se u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije i projekta “Put ka vrhu” koji je nastao prije 20 godina sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije, a već petu godinu realizuje se i u Srpskoj.

Nosioci projekta su “Medija invent” iz Novog Sada i novosadski Univerzitet uz podršku Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Srbije, te Radio-televizije Vojvodine.

Organizatori večerašnje svečanosti su “Medija invent”, novosadski Univerzitet i Privredna komora Vojvodine zajedno sa Privrednom komorom Republike Srpske i gradom Zvornikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana