Уручена признања “Капетан Миша Анастасијевић”

Срна
Уручена признања “Капетан Миша Анастасијевић”

ЗВОРНИК - У Зворнику су вечерас уручена признања “Капетан Миша Анастасијевић” истакнутим појединцима, те привредним и друштвеним субјектима са подручја Подриња, Бирча, Семберије и Мајевице који се истичу у предузетништву и стваралаштву, као и амбасадору Бугарске у БиХ Августини Цветковој Карабашевој.

Награда се састоји од повеље и златника са ликом капетан Мише Анастасијевића, великог српског трговца и добротвора из 19. вијека.

Амбасадор Бугарске Августина Цветкова Карабашева добила је признање за успостављање трајне сарадње, те пријатељских и привредних веза између БиХ и Бугарске.

Она је нагласила да је активна подршка Бугарске европским интеграцијама БиХ постала још интензивнија након предсједавања Бугарске ЕУ, када је западни Балкан поново враћен на европску агенду.

Она је захвалила градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу за добру сарадњу и исказану жељу за јачање партнерства.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић добио је признање за професионализам у раду и допринос развоју Подриња, професор Технолошког факултета у Зворнику Љубица Васиљевић за значајан стручно-научни рад и јачање просперитета Републике Српске.

Начелник Хируршког одјељења Опште болнице Зворник Зоран Комљеновић награђен је за стручност, хуманизам и унапређење здравства у региону, а начелник општине Шековићи Момир Ристић за развојне потенцијале.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Душица Шолаја ову престижну награду добила је за изградњу и јачање просперитета Подриња и Републике Српске.

Фабрика за поцинчавање из Сребренице, чији је директор Бојан Трнинић, добила је признање за допринос развоју Подриња и Српске.

Награда је уручена и директору маркетинга компаније Технички ремонт Братунац Ани Мирковић за промоцију привреде у Републици Српској, као и компанији “Леин” Бањалука, чији је директор Ратко Марковић, за успјешну инвестицију у привреду Подриња.

Награде су уручене фирми “Монти” Каракај-Зворник, те власнику зворничког предузећа “Тренд” Душану Ерићу, “Економику” Сребреница, компанији Економик група Београд, Подручној занатско-предузетничкој комори Бијељина, као и фабрици за обраду дрвета Шековићи, власника Жељка Лазића.

Престижна признања “Капетан Миша Анастасијевић” уручена су зворничком Средњошколском центру “Петар Кочић”, Бањи “Врућица” из Теслића, хотелу “Видиковац” Зворник, те Ловачком удружењу “Семберија” Бијељина.

Стевановић је честитао свим добитницима, истичући да је поносан што се међу награђенима налази и велики број зворничких привредних и других субјеката и Зворничана који свакодневно учествују у стваралаштву и прегалаштву за добробит привреде, града и Републике Српске.

Он је посебно захвалио Карабашевој, чија је Амбасада била уз грађане Зворника у тешким тренуцима када су овај град погодиле поплаве.

Одлуку о додјели признања донио је жири који чине истакнути привредници, новинари и професори, а предсједавао му је професор Универзитета у Новом Саду Радован Пејановић.

Оцјењивање и вредновање предузетничког стваралаштва организује се у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама Републике Српске и Србије и пројекта “Пут ка врху” који је настао прије 20 година са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије, а већ пету годину реализује се и у Српској.

Носиоци пројекта су “Медија инвент” из Новог Сада и новосадски Универзитет уз подршку Привредне коморе Војводине, Привредне коморе Србије, те Радио-телевизије Војводине.

Организатори вечерашње свечаности су “Медија инвент”, новосадски Универзитет и Привредна комора Војводине заједно са Привредном комором Републике Српске и градом Зворником.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана