Udruženje likovnih umjetnika u Prijedoru dobilo prostorije

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR- Udruženje likovnih umjetnika Prijedor dobilo je danas od grada prostorije na korištenje, što je prvi put da imaju svoj zajednički prostor od osnivanja prije 11 godina.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor Boris Eremić rekao je da je za likovne umjetnike karakteristično da moraju imati prostor, kutak, ambijent, za razliku od pjesnika ili muzičara.

"Ovaj prostor će sublimirati jednu veliku energiju. Imamo više od 30 članova od kojih je polovina u Prijedoru, a polovina u bijelom svijetu. Ovdje ćemo moći da se družimo, da stvaramo, da radimo mnoge projekte - potencijal je ogroman", rekao je Eremić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je prostor koji se nalazi pored vatrogasnog doma multifunkcionalan, može biti i izložbeni i prodajni, a može se razmišljati i o inicijativi da bude sjedište Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je bilo zahtjeva da se ovaj prostor iznajmi za novac, ali da je u predizbornoj kampanji obećao da će likovnim umjetnicima obezbijediti prostor.

"Nadam se da će ih biti i više i da će bolje funkcionisati i da će djela kaja ovdje nastanu predatavljati i naš grad širom svijeta", dodao je Pavlović.

Pavlović je danas priredio i prijem za vajara Milu Prerada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana