U Jablanici otvoren put koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu

Srna
U Jablanici otvoren put koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić svečano je danas otvorio asfaltiranu dionicu puta u mjesnoj zajednici Jablanica, dužine 950 metara, koja će povezivati lokalne zajedinice Kozarska Dubica i Gradiška.

Adžić je istakao značaj ove dionice za mještane, privrednika i voćare ovog kraja, te naveo da je iz gradskog budžeta za asfaltiranje izdvojeno 140.000 KM i da gradska uprava na ovaj način želi da nastavi ulaganje u ruralni razvoj.

On je istakao da je u prethodne četiri godine u infrastrukturu na području grada uloženo 63 miliona KM, te da je opredjeljenje gradske uprave da nastavi sa razvojem.

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić zahvalio je Adžiću za uložena sredstva u izgradnju ovog puta koji povezuje dvije lokalne zajednice, kao i direktoru preduzeća “Vodovod” Gradiška, koji su prilikom realizacije projekta vodosnabdijevanja omogućili građanima Dubice da po istim uslovima kao i građani Gradiške dobiju priključenje na vodovodnu mrežu.

On je dodao da je to veoma dobar primjer saradnje dvije lokalne zajedenice, te da očekuje da će i u budućnosti tako ostati na dobrobit mještana.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jablanica Radislav Dončić istakao je da su asflatiranjem ove dionice puta Gradiška i Dubica konačno bolje povezane, te napomenuo da je na području ove mjesne zajednice u proteklih deset godina asfaltirano oko 15 kilometara lokalnih puteva.

On kaže da veliki broj radnika ovom dionicom iz Kozarske Dubice dolazi na posao u firme koje se bave voćarstvom u Jablanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana