U Bijeljini i dalje stabilna epidemiološka situacija

GS
U Bijeljini i dalje stabilna epidemiološka situacija

BIJELjINA - Epidemiološka situacija u Bijeljini je stabilna, prema laboratorijskim analizama Zavoda za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo RS, a osim trenutno deset potvrđenih slučajeva, nema novozarženih virusom korona.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 605 osoba, što je za 34 manje nego juče, dok je u kućnom karantinu 116 lica. U karantinu Doma učenika i dalje se nalazi šest osoba pozitivnih na virus korona, koji imaju blagu kliničku sliku, a jedno lice pozitivno na kovid-19 je u kućnom karantinu.

Od sedam lica koja su smještena u bolnički karantin, jedno lice sa težim simptomima priključeno je na respirator.

Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, u karantinu OŠ „Vuk Karadžić“ smješteno je 49 lica i kapacitet ovog prostora od 50 ležajeva je gotovo popunjen. Zbog toga je karantin proširen za 30 kreveta u tri učionice ove škole. Na graničnom prelazu Rača, u tranzitnom karantinu, nalaze se tri osobe.

Tokom kontrole 22 lica u izolaciji, Komunalna policija je sve osobe pronašla na adresama na kojima su dužni boraviti. Policijska uprava Bijeljina je izdala 11 prekršajnih naloga zbog kršenja policijskog časa.

Preduzeće „Komunalac“ AD obavilo je dezinfekciju osam ulica – Srpske dobrovoljačke garde, Vojvode Stepe, Braće Gavrić, Račanske, Laze Kostića, Svetozara Ćorovića i Stefana Dečanskog te Trg đenerala Draže Mihailovića.

Na graničnom prelazu Rača u prethodna 24 časa registrovan je prelazak 77 vozila,  dok je Pavlovića most prešlo jedno vozilo.

Na osnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije od 30. marta, gradski Štab je danas usvojio odluku kojom je od sutra dozvoljen rad Kvantaškoj pijaci u Bijeljini, uz obaveznu primjenu propisanih sanitarno-higijenskih mjera. Tržnica na veliko radiće u

periodu od sedam do 15 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana