У Бијељини и даље стабилна епидемиолошка ситуација

ГС
У Бијељини и даље стабилна епидемиолошка ситуација

БИЈЕЉИНА - Епидемиолошка ситуација у Бијељини је стабилна, према лабораторијским анализама Завода за микробиологију Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске и Института за јавно здравство РС, а осим тренутно десет потврђених случајева, нема новозаржених вирусом корона.

Под стручним надзором у самоизолацији налази се 605 особа, што је за 34 мање него јуче, док је у кућном карантину 116 лица. У карантину Дома ученика и даље се налази шест особа позитивних на вирус корона, који имају благу клиничку слику, а једно лице позитивно на ковид-19 је у кућном карантину.

Од седам лица која су смјештена у болнички карантин, једно лице са тежим симптомима прикључено је на респиратор.

Према подацима епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина, у карантину ОШ „Вук Караџић“ смјештено је 49 лица и капацитет овог простора од 50 лежајева је готово попуњен. Због тога је карантин проширен за 30 кревета у три учионице ове школе. На граничном прелазу Рача, у транзитном карантину, налазе се три особе.

Током контроле 22 лица у изолацији, Комунална полиција је све особе пронашла на адресама на којима су дужни боравити. Полицијска управа Бијељина је издала 11 прекршајних налога због кршења полицијског часа.

Предузеће „Комуналац“ АД обавило је дезинфекцију осам улица – Српске добровољачке гарде, Војводе Степе, Браће Гаврић, Рачанске, Лазе Костића, Светозара Ћоровића и Стефана Дечанског те Трг ђенерала Драже Михаиловића.

На граничном прелазу Рача у претходна 24 часа регистрован је прелазак 77 возила,  док је Павловића мост прешло једно возило.

На основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације од 30. марта, градски Штаб је данас усвојио одлуку којом је од сутра дозвољен рад Кванташкој пијаци у Бијељини, уз обавезну примјену прописаних санитарно-хигијенских мјера. Тржница на велико радиће у

периоду од седам до 15 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана