Trebinje: Otvorena izložba fotografija o 70 godina plivačkog sporta

Srna
Trebinje: Otvorena izložba fotografija o 70 godina plivačkog sporta

TREBINjE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je otvorena izložba fotografija “Sedamdeset godina plivačkog sporta u Trebinju” koje prate razvoj vodenih sportova na Trebišnjici.

Otvarajući izložbu gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da, osim što su bili dobri sportisti, ljudi koji su bili uključeni u rad Plivačkog kluba “Leotar” bili i vrijedni entuzijasti koji su isključivo svojim zalaganjem proslavili vodene sportove kako u gradu tako i u bivšoj državi.

Ćurić je podsjetio da su trebinjski vaterpolisti bili devet puta prvaci bivše države, te istakao da su osim vaterpolista i plivači ostvarivali dobre rezultate.

Mihajlo Tešanović, predsjednik Društva prijatelja Trebinja koje je organizovalo večerašnju izložbu, rekao je novinarima da je ovo godina kada se obilježava 70 godina od osnivanja sportskog društva “Jedinstvo” i početka plivačkog sporta na Trebišnjici.

“Mi kao društvo prijatelja Trebinja u saradnji sa Muzejom Hercegovine smatrali smo da je potrebno da se to na neki način obilježi i da se uživo vidi kako je to nekad izgledalo jer su u određenom periodu Plivački klub i njegovi akteri postizali veoma dobre rezultate i bili u vrhu BiH”, rekao je Tešanović novinarima.

Nekadašnji vaterpolista i plivač “Leotara” Ljubiša Anđelić podsjetio je na početke plivačkih sportova na Trebišnjici i na rezultate koje je ovaj klub ostvarivao u bivšoj državi.

Izložbu fotografija pripremilo je Društvo prijatelja Trebinja u saradnji sa Muzejom Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana