Требиње: Отворена изложба фотографија о 70 година пливачког спорта

Срна
Требиње: Отворена изложба фотографија о 70 година пливачког спорта

ТРЕБИЊЕ - У Музеју Херцеговине у Требињу вечерас је отворена изложба фотографија “Седамдесет година пливачког спорта у Требињу” које прате развој водених спортова на Требишњици.

Отварајући изложбу градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да, осим што су били добри спортисти, људи који су били укључени у рад Пливачког клуба “Леотар” били и вриједни ентузијасти који су искључиво својим залагањем прославили водене спортове како у граду тако и у бившој држави.

Ћурић је подсјетио да су требињски ватерполисти били девет пута прваци бивше државе, те истакао да су осим ватерполиста и пливачи остваривали добре резултате.

Михајло Тешановић, предсједник Друштва пријатеља Требиња које је организовало вечерашњу изложбу, рекао је новинарима да је ово година када се обиљежава 70 година од оснивања спортског друштва “Јединство” и почетка пливачког спорта на Требишњици.

“Ми као друштво пријатеља Требиња у сарадњи са Музејом Херцеговине сматрали смо да је потребно да се то на неки начин обиљежи и да се уживо види како је то некад изгледало јер су у одређеном периоду Пливачки клуб и његови актери постизали веома добре резултате и били у врху БиХ”, рекао је Тешановић новинарима.

Некадашњи ватерполиста и пливач “Леотара” Љубиша Анђелић подсјетио је на почетке пливачких спортова на Требишњици и на резултате које је овај клуб остваривао у бившој држави.

Изложбу фотографија припремило је Друштво пријатеља Требиња у сарадњи са Музејом Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана