Stanari dobojskog Doma penzionera zimu dočekuju u hladnim prostorijama

Srna
Stanari dobojskog Doma penzionera zimu dočekuju u hladnim prostorijama

Doboj - Stanari Doma penzionera u Doboju, koji služi kao alternativni smještaj za izbjegla i raseljena lica iz Federacije BiH, protestnim okupljanjem izrazili su juče nezadovoljstvo jer ovaj objekat nema grijanje zbog neispravnih toplovodnih instalacija.

Direktor Gradske toplane Zdravko Petrović je rekao da grijanje objekta neće početi sve dok ne bude sanirana devastirana unutrašnja i spoljna instalacija, o čemu su, kako kaže obavijestili i dobojski odsjek Ministarstva za izbjegla i raseljena lica. Stanar Miroslav Đukić je rekao da je riječ o problemu koji je nastao nakon poplava iz 2014.

- Od tada do danas ništa nije urađeno kada je riječ o pitanju zatvaranja prostora u kojima se toplotne instalacije nalaze - izjavio je Đukić. Stanarka Višnja Pavlović kaže da zbog rizika od požara ne mogu koristiti ni električne grijalice.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Radovan Grajić je rekao da će problem grijanja u Domu penzionera u Doboju biti riješen, ali da je prije toga neophodno sprovesti odgovarajuće procedure.

 - Moramo vidjeti u čemu je kvar i koliko košta njegovo otklanjanje, a zatim sprovesti javnu nabavku - istakao je Grajić. On je kazao da je planirana izgradnja novog objekta za smještaj 43 ljudi koji se trenutno nalaze u domu, napominjući da će ovih dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana