Станари добојског Дома пензионера зиму дочекују у хладним просторијама

Срна
Станари добојског Дома пензионера зиму дочекују у хладним просторијама

Добој - Станари Дома пензионера у Добоју, који служи као алтернативни смјештај за избјегла и расељена лица из Федерације БиХ, протестним окупљањем изразили су јуче незадовољство јер овај објекат нема гријање због неисправних топловодних инсталација.

Директор Градске топлане Здравко Петровић је рекао да гријање објекта неће почети све док не буде санирана девастирана унутрашња и спољна инсталација, о чему су, како каже обавијестили и добојски одсјек Министарства за избјегла и расељена лица. Станар Мирослав Ђукић је рекао да је ријеч о проблему који је настао након поплава из 2014.

- Од тада до данас ништа није урађено када је ријеч о питању затварања простора у којима се топлотне инсталације налазе - изјавио је Ђукић. Станарка Вишња Павловић каже да због ризика од пожара не могу користити ни електричне гријалице.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица РС Радован Грајић је рекао да ће проблем гријања у Дому пензионера у Добоју бити ријешен, али да је прије тога неопходно спровести одговарајуће процедуре.

 - Морамо видјети у чему је квар и колико кошта његово отклањање, а затим спровести јавну набавку - истакао је Грајић. Он је казао да је планирана изградња новог објекта за смјештај 43 људи који се тренутно налазе у дому, напомињући да ће ових дана бити расписан тендер за избор извођача радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана