Srbac: Olakšice privrednicima pogođenim pandemijom

D. J.
Srbac: Olakšice privrednicima pogođenim pandemijom

SRBAC - Opštinska uprava Srbac raspisala je dva javna poziva kojima su omogućene olakšice poslovnim subjektima koji su radili smanjenim obimom poslovanja za vrijeme pandemije virusa korona.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da će se dodijeliti subvencije za iznos komunalne takse za isticanje poslovnog imena i postavljanje reklame, kao i subvencija naknade za zauzimanje javne površine.

- Poslovni subjekti kojima je zabranjen rad imaju pravo na 100 odsto iznosa alikvotnog dijela komunalne takse za mart, april i maj, a subjekti kojima je ograničen rad ili otežano obavljanje djelatnosti 50 odsto iznosa u visini njihovih obaveza. U istim iznosima stimulisaćemo i naknadu za zauzimanje javne površine za ova tri mjeseca - rekao je Dragosavljević i dodao da je omogućeno i oslobađanje plaćanja zakupnine subjektima koji su u ugovornom odnosu sa lokalnom upravom i zakupcima neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu opštine Srbac.

Javni poziv za dodjelu subvencija otvoren je do 31. jula a rok za prijavu zahtjeva za oslobađanje plaćanja zakupnine ističe 31. decembra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana