Србац: Олакшице привредницима погођеним пандемијом

Д. Ј.
Србац: Олакшице привредницима погођеним пандемијом

СРБАЦ - Општинска управа Србац расписала је два јавна позива којима су омогућене олакшице пословним субјектима који су радили смањеним обимом пословања за вријеме пандемије вируса корона.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да ће се додијелити субвенције за износ комуналне таксе за истицање пословног имена и постављање рекламе, као и субвенција накнаде за заузимање јавне површине.

- Пословни субјекти којима је забрањен рад имају право на 100 одсто износа аликвотног дијела комуналне таксе за март, април и мај, а субјекти којима је ограничен рад или отежано обављање дјелатности 50 одсто износа у висини њихових обавеза. У истим износима стимулисаћемо и накнаду за заузимање јавне површине за ова три мјесеца - рекао је Драгосављевић и додао да је омогућено и ослобађање плаћања закупнине субјектима који су у уговорном односу са локалном управом и закупцима неизграђеног грађевинског земљишта у власништву општине Србац.

Јавни позив за додјелу субвенција отворен је до 31. јула а рок за пријаву захтјева за ослобађање плаћања закупнине истиче 31. децембра.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана