Sokolac: Promocija projekta "Informiši se, uredi i priredi - film festival Sokolac"

Srna
Sokolac: Promocija projekta "Informiši se, uredi i priredi - film festival Sokolac"

SOKOLAC - Na Sokocu je počela promocija "Omladinske banke Sokolac" i njihovog projekta "Informiši se, uredi i priredi Sokolac - film festival", vrijednosti 1.620 KM, koji je dobio najviše glasova preko aktuelnih društvenih mreža.

Koordinator ovog projekta Anja Krsmanović rekla je Srni da će u okviru projekta mladi urediti dvorište Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" na Sokocu i organizovati kino na otvorenom sa projekcijama planiranim za 24. i 25. jul.

Ona je navela da će fondacija "Mozaik" podržati ovaj projekat grantom od 770 KM i da će doprinos zajednice i opštine biti 850 KM.

Prema njenim riječima, opština Sokolac i fondacija "Mozaik" potpisale su u aprilu četvorogodišnji Memorandum o saradnji, uspostavljanju i razvojnog programa

"Omladinska banka u BiH", koji uključuje i podršku mikrobiznisima mladih.

Krsmanovićeva je istakla da će kroz projekat "Informiši se, uredi i priredi - Sokolac film festival" biti promovisana Omladinska banka, način njenog funkcionisanja i stvaranje prilike za mikrobiznis grantove.

Ona je istakla da će stanovnici o svim projektnim aktivnostima biti informisani putem društvenih mreža i zvaničnog portala opštine Sokolac.

Krsmanovićeva je naglasila da će biti održano i nekoliko prezentacija, da će građani moći glasati koji film žele da gledaju i da će prije svake projekcije biti prikazan kratak video film kojim će biti promovisana Omladinska banka Sokolac.

Ona je navela da će prezentacija projekta i Omladinske banke Sokolac zbog epidemije virusa korona biti "onlajn" uz poštivanje svih mjera o zabrani većih okupljanja.

Opština Sokolac će, kako kaže, realizacijom ovog projekta dobiti uređeno dvorište Srednjoškolskog centra i priliku da se organizuje kino na otvorenom, jer ovo mjesto devet godina nema kino salu.

"Cilj je da projekat bude samoodrživ, da privuče što više mladih i da promoviše aktivizam, koji su mladi, sudeći po velikom broju prijavljenih srednjoškolaca, već i podržali", istakla je Krsmanovićeva.

Ona je podsjetila da ovaj projekt podržava fondacija "Mozaik" putem Zajednice za aktivizam i preduzetništvo mladih "Lonac.pro" uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske, Ambasade Švedske u BiH i drugih finansijskih partnera.

Fondacija "Mozaik" prije par godina pokrenula je onlajn platformu "Lonac.pro" namijenjenu mladim ljidima u domenu aktivizma, odnosno različitih projekata u domenu preduzetništva.

Opština Sokolac je jedna od 49 opština koje su obuhvaćene programom "Omladinska banka u BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana