Соколац: Промоција пројекта "Информиши се, уреди и приреди - филм фестивал Соколац"

Srna
Соколац: Промоција пројекта "Информиши се, уреди и приреди - филм фестивал Соколац"

СОКОЛАЦ - На Сокоцу је почела промоција "Омладинске банке Соколац" и њиховог пројекта "Информиши се, уреди и приреди Соколац - филм фестивал", вриједности 1.620 КМ, који је добио највише гласова преко актуелних друштвених мрежа.

Координатор овог пројекта Ања Крсмановић рекла је Срни да ће у оквиру пројекта млади уредити двориште Средњошколског центра "Василије Острошки" на Сокоцу и организовати кино на отвореном са пројекцијама планираним за 24. и 25. јул.

Она је навела да ће фондација "Мозаик" подржати овај пројекат грантом од 770 КМ и да ће допринос заједнице и општине бити 850 КМ.

Према њеним ријечима, општина Соколац и фондација "Мозаик" потписале су у априлу четворогодишњи Меморандум о сарадњи, успостављању и развојног програма

"Омладинска банка у БиХ", који укључује и подршку микробизнисима младих.

Крсмановићева је истакла да ће кроз пројекат "Информиши се, уреди и приреди - Соколац филм фестивал" бити промовисана Омладинска банка, начин њеног функционисања и стварање прилике за микробизнис грантове.

Она је истакла да ће становници о свим пројектним активностима бити информисани путем друштвених мрежа и званичног портала општине Соколац.

Крсмановићева је нагласила да ће бити одржано и неколико презентација, да ће грађани моћи гласати који филм желе да гледају и да ће прије сваке пројекције бити приказан кратак видео филм којим ће бити промовисана Омладинска банка Соколац.

Она је навела да ће презентација пројекта и Омладинске банке Соколац због епидемије вируса корона бити "онлајн" уз поштивање свих мјера о забрани већих окупљања.

Општина Соколац ће, како каже, реализацијом овог пројекта добити уређено двориште Средњошколског центра и прилику да се организује кино на отвореном, јер ово мјесто девет година нема кино салу.

"Циљ је да пројекат буде самоодржив, да привуче што више младих и да промовише активизам, који су млади, судећи по великом броју пријављених средњошколаца, већ и подржали", истакла је Крсмановићева.

Она је подсјетила да овај пројект подржава фондација "Мозаик" путем Заједнице за активизам и предузетништво младих "Лонац.про" уз финансијску подршку Владе Швајцарске, Амбасаде Шведске у БиХ и других финансијских партнера.

Фондација "Мозаик" прије пар година покренула је онлајн платформу "Лонац.про" намијењену младим љидима у домену активизма, односно различитих пројеката у домену предузетништва.

Општина Соколац је једна од 49 општина које су обухваћене програмом "Омладинска банка у БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана