Samohrana majka Nevena Ignjatić iz Srpca uskoro u novom domu

D. J.
Samohrana majka Nevena Ignjatić iz Srpca uskoro u novom domu

SRBAC - Izgradnja kuće za samohranu majku Nevenu Ignjatić iz Srpca, u sklopu humanitarne akcije “Kuća od srca”, koju je pokrenuo Omladinski savjet opštine Srbac, ulazi u završnu fazu.

Koordinator akcije Branko Grahovac kaže da je kuća pokrivena još krajem prošle godine, a u toku je unutrašnje opremanje. Dodaje da je ovih dana postavljena keramika a radove su besplatno izveli srbački majstori Nebojša Šarić, Bojan Brezovac, Branko Dumonić, Dragiša Šarić i Slaviša Stojković.

- Dobrovoljno su se javila dva majstora za postavljanje mrežica i ljepila na plafonu, a imamo obezbijeđene i molere koji će sve prostorije besplatno okrečiti. Veoma značajna je donacija opštine Srbac, koja je obezbijedila sredstva za kompletan sistem centralnog grijanja čija je vrijednost 5.100 KM - istakao je Grahovac.

Prikupljene su donacije za nabavku kuhinjskih elemenata i opreme za kupatilo, a nakon toga slijedi kupovina novog namještaja kako bi ova samohrana majka sa dvoje djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama, imala sve potrebne uslove za život.

- Više stotina Srpčana i drugih donatora širom Srpske i dijaspore do sada su učestvovali u akciji i podrška koju smo dobili je više nego impresivna. Ipak, još nismo uredili vanjsku fasadu, a imamo i niz drugih završnih radova, pa pozivam sve one koji su u mogućnosti da nam i dalje pomažu - rekao je Grahovac.

Donacije za mogu uplatiti na broj žiro-računa: 567-353-27-000047-98 sa naznakom “Humanitarna pomoć za Nevenu Ignjatić”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana