Самохрана мајка Невена Игњатић из Српца ускоро у новом дому

Д. Ј.
Самохрана мајка Невена Игњатић из Српца ускоро у новом дому

СРБАЦ - Изградња куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца, у склопу хуманитарне акције “Кућа од срца”, коју је покренуо Омладински савјет општине Србац, улази у завршну фазу.

Координатор акције Бранко Граховац каже да је кућа покривена још крајем прошле године, а у току је унутрашње опремање. Додаје да је ових дана постављена керамика а радове су бесплатно извели србачки мајстори Небојша Шарић, Бојан Брезовац, Бранко Думонић, Драгиша Шарић и Славиша Стојковић.

- Добровољно су се јавила два мајстора за постављање мрежица и љепила на плафону, а имамо обезбијеђене и молере који ће све просторије бесплатно окречити. Веома значајна је донација општине Србац, која је обезбиједила средства за комплетан систем централног гријања чија је вриједност 5.100 КМ - истакао је Граховац.

Прикупљене су донације за набавку кухињских елемената и опреме за купатило, а након тога слиједи куповина новог намјештаја како би ова самохрана мајка са двоје дјеце, од којих је једно са посебним потребама, имала све потребне услове за живот.

- Више стотина Српчана и других донатора широм Српске и дијаспоре до сада су учествовали у акцији и подршка коју смо добили је више него импресивна. Ипак, још нисмо уредили вањску фасаду, а имамо и низ других завршних радова, па позивам све оне који су у могућности да нам и даље помажу - рекао је Граховац.

Донације за могу уплатити на број жиро-рачуна: 567-353-27-000047-98 са назнаком “Хуманитарна помоћ за Невену Игњатић”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана