Prijedor: Otvorena izložba “Otkrij prošlost- dizajniraj budućnost”

Srna
Prijedor: Otvorena izložba “Otkrij prošlost- dizajniraj budućnost”

PRIJEDOR - U holu Gradske uprave Prijedor večeras je otvorena izložba radova polaznika škole slikanja akademskog slikara Borisa Eremića.

Radovi mladih talenata su nastali u okviru projekta “Otkrij prošlost - dizajniraj budućnost” koji su vodili Agencija lokalne demokratije iz Prijedora i Međunarodna organizacija za migracije /IOM/.

“Riječ je o izuzetno talentovanoj djeci koja su radila na starim fotografijama grada Prijedora gdje su dizajnirali neke svoje svjetove i likovne priče”, rekao je Eremić novinarima na otvaranju izložbe.

On je dodao da su tokom rada na slikama upoznavali Prijedor u kulturnom i istorijskom smislu, a uradili su i tri murala u Kozarcu, Ljubiji i ljetnoj bašti.

“Ovo je lijep spoj mladosti, kulture i saradnje sa Gradskom upravom i smatram da bi ove manifestacije mogle da budu praksa u budućnosti”, rekao je Eremić, dodajući da su tehnike kojima su slike rađene uglavnom akril i ulje na platnu.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je izložba organizovana kao jedna od manifestacija povodom Dana grada - 16. maja.

“Smatrali smo da su djeca zaslužila da njihovi radovi budu izloženi na ovom mjestu i da svi koji dolaze u Gradsku upravu vide kako naši mladi umjetnici rade i šta znaju”, rekao je Pavlović.

Mladi autori su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku da nauče nešto novo iz istorije svog grada, da se druže i rade ono što vole - da slikaju.

Oni će nakon desetak dana, koliko će izložba biti postavljena u holu Gradske uprave, dvije slike pokloniti Gradu, a ostale gradskim ustanovama i školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana