Приједор: Отворена изложба “Откриј прошлост- дизајнирај будућност”

Срна
Приједор: Отворена изложба “Откриј прошлост- дизајнирај будућност”

ПРИЈЕДОР - У холу Градске управе Приједор вечерас је отворена изложба радова полазника школе сликања академског сликара Бориса Еремића.

Радови младих талената су настали у оквиру пројекта “Откриј прошлост - дизајнирај будућност” који су водили Агенција локалне демократије из Приједора и Међународна организација за миграције /ИОМ/.

“Ријеч је о изузетно талентованој дјеци која су радила на старим фотографијама града Приједора гдје су дизајнирали неке своје свјетове и ликовне приче”, рекао је Еремић новинарима на отварању изложбе.

Он је додао да су током рада на сликама упознавали Приједор у културном и историјском смислу, а урадили су и три мурала у Козарцу, Љубији и љетној башти.

“Ово је лијеп спој младости, културе и сарадње са Градском управом и сматрам да би ове манифестације могле да буду пракса у будућности”, рекао је Еремић, додајући да су технике којима су слике рађене углавном акрил и уље на платну.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да је изложба организована као једна од манифестација поводом Дана града - 16. маја.

“Сматрали смо да су дјеца заслужила да њихови радови буду изложени на овом мјесту и да сви који долазе у Градску управу виде како наши млади умјетници раде и шта знају”, рекао је Павловић.

Млади аутори су изразили задовољство што су имали прилику да науче нешто ново из историје свог града, да се друже и раде оно што воле - да сликају.

Они ће након десетак дана, колико ће изложба бити постављена у холу Градске управе, двије слике поклонити Граду, а остале градским установама и школама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана