Poribljavanje Vrbanje i takmičenje ribolovaca u Kotor Varošu

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ – Sportsko-ribolovno društvo (SRD) „Kotor Varoš“ će u naredna tri dana organizovati poribljavanja i druge brojne aktivnosti radi zaštite i očuvanja ribljeg fonda rijeke Vrbanje i njenih pritoka.

Predsjednik SRD „Kotor Varoš“ Samir Skopljak rekao je Srni da će sutra, u saradnji sa SRD „Banjaluka“, obaviti poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka sa većom količinom mlađi potočne pastrmke i mladice.

Dan kasnije će obaviti poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka u saradnji sa AD „Luka“ Šiprage.

U nedjelju, 20. juna, biće održan takmičarski ribolov u lovu ribe udicom na plovak na rijeci Vrbanji na lokalitetu gradskog trga i kupališta „Bjeline“.

Istog dana će u na rijeci Vrbanji i njenim pritokama u mjesnim zajednicama Grabovica i Šiprage biti održan memorijalni turnir „Flaj fišing takmičarski ribolov Vojo Vuković“.

Proglašenje pobjednika u takmičarskom ribolovu će biti upriličeno u nedjelju u 15.00 časova na gradskom trgu.

 Iz SRD „Kotor Varoš“ su pozvali sve ljubitelje ribolova i prirode, kao i zainteresovane građane da prisustvuju ovim aktivnostima.

Neophodno je da se svi učesnici i posjetioci pridržavaju odluka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske radi zaštite stanovništva od virusa korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana