Порибљавање Врбање и такмичење риболоваца у Котор Варошу

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ – Спортско-риболовно друштво (СРД) „Котор Варош“ ће у наредна три дана организовати порибљавања и друге бројне активности ради заштите и очувања рибљег фонда ријеке Врбање и њених притока.

Предсједник СРД „Котор Варош“ Самир Скопљак рекао је Срни да ће сутра, у сарадњи са СРД „Бањалука“, обавити порибљавање ријеке Врбање и њених притока са већом количином млађи поточне пастрмке и младице.

Дан касније ће обавити порибљавање ријеке Врбање и њених притока у сарадњи са АД „Лука“ Шипраге.

У недјељу, 20. јуна, биће одржан такмичарски риболов у лову рибе удицом на пловак на ријеци Врбањи на локалитету градског трга и купалишта „Бјелине“.

Истог дана ће у на ријеци Врбањи и њеним притокама у мјесним заједницама Грабовица и Шипраге бити одржан меморијални турнир „Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић“.

Проглашење побједника у такмичарском риболову ће бити уприличено у недјељу у 15.00 часова на градском тргу.

 Из СРД „Котор Варош“ су позвали све љубитеље риболова и природе, као и заинтересоване грађане да присуствују овим активностима.

Неопходно је да се сви учесници и посјетиоци придржавају одлука и мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и Института за јавно здравство Републике Српске ради заштите становништва од вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана