Plivanje za Časni krst u Prijedoru po sedmi put

S. T.
Plivanje za Časni krst u Prijedoru po sedmi put

PRIJEDOR - U Prijedoru će 19. januara biti organizovana bogojavljenska litija i plivanje u rijeci Sani za Časni krst, a već ima 40 zainteresovanih plivača, među kojima su i tri žene.

Protojerej stavrofor Mladen Majkić rekao je u petak, nakon sjednice Organizacionog odbora da Crkvena opština Prijedor, grad i vjerujući narod dočekuju po sedmi put da se pliva za Časni krst o Bogojavljenju.

- Ovaj događaj nije samo takmičenje, tako da pozivamo sve ljude dobre volje da se toga dana okupimo, najprije na svetoj liturgiji u hramu Svete trojice, a u 11 časova kreće svečana litija ispred hrama - rekao je Majkić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je kazao da su grad i crkva organizatori ovog događaja.

- Svima želim dobro zdravlje i da dobro isplivaju, a pozivam sve građane da se pridruže i podrže plivače - dodao je Đaković.

Član Organizacionog odbora Igor Suvajac potvrdio je da su prijave u toku.

- Svi zainteresovani za plivanje na Bogojavljenje treba da se prijave do 18. januara u 17 časova putem “Fejsbuka” ili broja 065/397-684, kada ćemo formirati završni spisak i nakon sastanka na večernjoj molitvi svako od prijavljenih će potpisati izjavu da u vodu ulazi na sopstvenu odgovornost - rekao je Suvajac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana