Пливање за Часни крст у Приједору по седми пут

С. Т.
Пливање за Часни крст у Приједору по седми пут

ПРИЈЕДОР - У Приједору ће 19. јануара бити организована богојављенска литија и пливање у ријеци Сани за Часни крст, а већ има 40 заинтересованих пливача, међу којима су и три жене.

Протојереј ставрофор Младен Мајкић рекао је у петак, након сједнице Организационог одбора да Црквена општина Приједор, град и вјерујући народ дочекују по седми пут да се плива за Часни крст о Богојављењу.

- Овај догађај није само такмичење, тако да позивамо све људе добре воље да се тога дана окупимо, најприје на светој литургији у храму Свете тројице, а у 11 часова креће свечана литија испред храма - рекао је Мајкић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је казао да су град и црква организатори овог догађаја.

- Свима желим добро здравље и да добро испливају, а позивам све грађане да се придруже и подрже пливаче - додао је Ђаковић.

Члан Организационог одбора Игор Сувајац потврдио је да су пријаве у току.

- Сви заинтересовани за пливање на Богојављење треба да се пријаве до 18. јануара у 17 часова путем “Фејсбука” или броја 065/397-684, када ћемо формирати завршни списак и након састанка на вечерњој молитви свако од пријављених ће потписати изјаву да у воду улази на сопствену одговорност - рекао је Сувајац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана