Pecka Outdoor Festival 9. i 10. jula

Milijana Latinović
Pecka Outdoor Festival 9. i 10. jula

MRKONjIĆ GRAD - Pješačenje, biciklizam, sportsko penjanje na stijenama i bolderu, sportske i edukativne aktivnosti prilagođene djeci, zabavni i muzički program, sajamski program posvećen outdoor opremi, te šareni market na kojem se predstavljaju domaći proizvodi i proizvođači, samo je djelić onoga što će Pecka Outdoor Festival ponuditi posjetiocima 9. i 10 jula.

Riječ je o dvodnevnom festivalu koji je osmišljen s ciljem da ponudi sadržajan program aktivnog odmora na otvorenom za sve koji su aktivni ili žele to biti. Festival se organizuje u selu Pecka koje važi za odličan primjer uspješnog razvoja ruralnog turizma kod nas. U selu Pecka se nalaze najveće penjalište u BiH, Spomenik prirode „Vrela Sane“ i Centar za posjetioce Pecka koji okuplja domaće i inostrane posjetioce i mještane.

Ovo selo lani je svrstano u top 100 zelenih destinacija na svijetu. Kilometri označenih biciklističkih i pješačkih staza, mjesta za odmor, dječija igrališta, bolder, pump trak, amfiteatar na otvorenom, smještaj u kućama i kampu, čarobna priroda i uvijek odlična zabava obilježje su Pecke.

- Pecka Outdoor Festival je društveno odgovorni i održivi turistički proizvod koji promoviše aktivan i zdrav život na otvorenom, populariše prirodne ljepote i potencijale, osnažuje lokalnu ekonomiju i podstiče razvoj kompletne regije. U sprezi sa sportskim i zabavnim aktivnostima koje festival nudi, cilj nam je pospješiti prodaju domaćih proizvoda i usluga, te promociju svih učesnika i partnera, a odabranim aktivnostima stvoriti atmosferu jedinstvenog događaja u kojem svi uživaju - istakli su u asocijaciji „Green Ways“ za podršku održivom razvoju Gornja Pecka koja je organizator festivala.

Organizatori ističu da su do sada održana dva festivala koja su bila vrlo posjećena i dodaju da dvije godine zbog pandemije nisu organizovali festival. U međuvremenu su izgradili odličnu infrastrukturu i proširili krug posjetilaca i sada su spremni za još veće izazove i još bolja druženja pod vedrim nebom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana