Пецка Outdoor Фестивал 9. и 10. јула

Милијана Латиновић
Пецка Outdoor Фестивал 9. и 10. јула

МРКОЊИЋ ГРАД - Пјешачење, бициклизам, спортско пењање на стијенама и болдеру, спортске и едукативне активности прилагођене дјеци, забавни и музички програм, сајамски програм посвећен outdoor опреми, те шарени маркет на којем се представљају домаћи производи и произвођачи, само је дјелић онога што ће Пецка Outdoor Фестивал понудити посјетиоцима 9. и 10 јула.

Ријеч је о дводневном фестивалу који је осмишљен с циљем да понуди садржајан програм активног одмора на отвореном за све који су активни или желе то бити. Фестивал се организује у селу Пецка које важи за одличан примјер успјешног развоја руралног туризма код нас. У селу Пецка се налазе највеће пењалиште у БиХ, Споменик природе „Врела Сане“ и Центар за посјетиоце Пецка који окупља домаће и иностране посјетиоце и мјештане.

Ово село лани је сврстано у топ 100 зелених дестинација на свијету. Километри означених бициклистичких и пјешачких стаза, мјеста за одмор, дјечија игралишта, болдер, пумп трак, амфитеатар на отвореном, смјештај у кућама и кампу, чаробна природа и увијек одлична забава обиљежје су Пецке.

- Пецка Outdoor Фестивал је друштвено одговорни и одрживи туристички производ који промовише активан и здрав живот на отвореном, популарише природне љепоте и потенцијале, оснажује локалну економију и подстиче развој комплетне регије. У спрези са спортским и забавним активностима које фестивал нуди, циљ нам је поспјешити продају домаћих производа и услуга, те промоцију свих учесника и партнера, а одабраним активностима створити атмосферу јединственог догађаја у којем сви уживају - истакли су у асоцијацији „Green Ways“ за подршку одрживом развоју Горња Пецка која је организатор фестивала.

Организатори истичу да су до сада одржана два фестивала која су била врло посјећена и додају да двије године због пандемије нису организовали фестивал. У међувремену су изградили одличну инфраструктуру и проширили круг посјетилаца и сада су спремни за још веће изазове и још боља дружења под ведрим небом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана