Operacija krivog stopala kod djeteta i u Bijeljini

Lj. A.
Operacija krivog stopala kod djeteta i u Bijeljini

BIJELjINA - Operaciju urođeno krivog stopala kod petogodišnjeg djeteta prvi put u bijeljinskoj bolnici u petak je izveo direktor Univerzitetske dečije klinike Tiršova iz Beograda Siniša Dučić, uz asistenciju bijeljinskih dječijih hirurga.

- Riječ je o urođenom deformitetu stopala, jednom od najtežih, a otežavajuća okolnost je što pacijent ima pet godina i što je izuzetno krupan. Operacija je dobro prošla - rekao je Dučić.

Dječiji hirurg u Bolnici “Sveti vračevi” Mikajlo Lazić rekao je da su pacijenti sa ovim problemom do sada bili upućivani na operativne zahvate u dvije ustanove u Srbiji, a od sada je to moguće i u Bijeljini jer će saradnja sa Dučićem, stručnjakom svjetskog glasa, biti nastavljena i u budućnosti.

- Mi smo sa se profesorom dogovorili o dugoročnoj saradnji i on će dolaziti u bijeljinsku bolnicu. Mi smo srećni što sarađujemo sa direktorima dvije najveće klinike na Balkanu, Institutom za majku i dete Beograd i Univerzitetsko-dečije klinike Tiršova, takođe iz Beograda, tako da ćemo postati respektabilan centar kada je riječ o dječijoj hirurgiji - rekao je direktor Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović.

Dučić je u petak održao i predavanje na temu “Bolesti kukova kod djece” kojem su prisustvovali predstavnici i ljekari bijeljinske i zvorničke bolnice, te domova zdravlja iz Bijeljine, Ugljevika, Zvornika i Lopara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana