Операција кривог стопала код дјетета и у Бијељини

Љ. А.
Операција кривог стопала код дјетета и у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Операцију урођено кривог стопала код петогодишњег дјетета први пут у бијељинској болници у петак је извео директор Универзитетске дечије клинике Тиршова из Београда Синиша Дучић, уз асистенцију бијељинских дјечијих хирурга.

- Ријеч је о урођеном деформитету стопала, једном од најтежих, а отежавајућа околност је што пацијент има пет година и што је изузетно крупан. Операција је добро прошла - рекао је Дучић.

Дјечији хирург у Болници “Свети врачеви” Микајло Лазић рекао је да су пацијенти са овим проблемом до сада били упућивани на оперативне захвате у двије установе у Србији, а од сада је то могуће и у Бијељини јер ће сарадња са Дучићем, стручњаком свјетског гласа, бити настављена и у будућности.

- Ми смо са се професором договорили о дугорочној сарадњи и он ће долазити у бијељинску болницу. Ми смо срећни што сарађујемо са директорима двије највеће клинике на Балкану, Институтом за мајку и дете Београд и Универзитетско-дечије клинике Тиршова, такође из Београда, тако да ћемо постати респектабилан центар када је ријеч о дјечијој хирургији - рекао је директор Болнице “Свети врачеви” Златко Максимовић.

Дучић је у петак одржао и предавање на тему “Болести кукова код дјеце” којем су присуствовали представници и љекари бијељинске и зворничке болнице, те домова здравља из Бијељине, Угљевика, Зворника и Лопара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана