Mrkonjić Grad: Formirana je jedinica Civilne zaštite

GS
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu formirana je jedinica Civilne zaštite, a opremu za njen rad nabavila je Opštinska uprava u saradnji sa Vatrogasnim domom.

Načelnik Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da je ovo značajan dan za opštinu i da će jedinica Civilne zaštite biti na raspolaganju svima u slučaju potrebe.

"Ova jedinica je sposobna da odgovori na sve izazove. Naše područje prate rizici od zemljotresa, klizišta, požara, poplava i moramo biti spremni na sve", rekao je Vođević.

U zgradi opštine danas je održan prvi sastanak jedinice Civilne zaštite, čiji pripadnici su se potom upoznali sa opremom koja je smještena u Vatrogasnom domu, gdje im je i zborno mjesto u slučaju akcije.

Starješina Vatrogasnog doma Željko Laketić rekao je da je podneblje ove lokalne zajednice podložno elementarnim nepogodama, tako da je formiranje jedinice bilo neophodno i opravdano.

On je dodao da će članovi jedinice proći obuku.

"Opština je zajedno sa načelnikom u zadnjih par godina dosta uradila na opremanju ove jedinice. Spremamo se za eventualne intervencije", poručio je Laketić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana