Мркоњић Град: Формирана је јединица Цивилне заштите

ГС
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД - У Мркоњић Граду формирана је јединица Цивилне заштите, а опрему за њен рад набавила је Општинска управа у сарадњи са Ватрогасним домом.

Начелник Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да је ово значајан дан за општину и да ће јединица Цивилне заштите бити на располагању свима у случају потребе.

"Ова јединица је способна да одговори на све изазове. Наше подручје прате ризици од земљотреса, клизишта, пожара, поплава и морамо бити спремни на све", рекао је Вођевић.

У згради општине данас је одржан први састанак јединице Цивилне заштите, чији припадници су се потом упознали са опремом која је смјештена у Ватрогасном дому, гдје им је и зборно мјесто у случају акције.

Старјешина Ватрогасног дома Жељко Лакетић рекао је да је поднебље ове локалне заједнице подложно елементарним непогодама, тако да је формирање јединице било неопходно и оправдано.

Он је додао да ће чланови јединице проћи обуку.

"Општина је заједно са начелником у задњих пар година доста урадила на опремању ове јединице. Спремамо се за евентуалне интервенције", поручио је Лакетић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана