Modernizacija atletske staze u Rogatici: Tartan mijenja staru šljaku

S. M.
Modernizacija atletske staze u Rogatici: Tartan mijenja staru šljaku

ROGATICA - Radnici i mehanizacija preduzeća “Romanija-putevi” intenzivno rade na rekonstrukciji atletske staze u okviru Sportsko-rekreativnog centra “9. januar” u Rogatici, a novi tartan zamijeniće staru šljaku postavljenu 1987. godine.

U ovoj fazi radova, kaže šef radilišta Vladimir Radojević, skida se postojeća šljaka i njena podloga, ivičnjaci, betonske ploče, jama za skakače i vrše pripreme za novu stazu.

Sa sjeverne i južne strane širina staze biće od 35 do 40 metara i na tim dijelovima će biti tereni za razne atletske discipline.

Poznati atletski radnik i trener u Srpskom atletskom klubu “Rogatica” Dejan Mićević, koji se veoma raduje zbog modernizacije atletske staze, kaže da će ona biti jedna od najboljih, ako ne i najbolja, u Republici Srpskoj i cijeloj BiH. Ona će, kako kaže, zadovoljavati najstrože zahtjeve pri održavanju svih atletskih manifestacija, čak i svjetskog nivoa.

Tartan stazu finansira opština Rogatica, a 950.000 maraka obezbijeđeno je iz kredita koji je podignut prošle godine kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

- Uz tartan stazu, bazen za kupanje u kome će se ako dozvoli “kovid 19”, na ljeto okupati i prvi kupači te sportsku dvoranu, za koju su prošle jeseni postavljeni temelji i noseći stubovi, biće stvoreni uslovi za sadržajniji i kvalitetniji život stanovnika i unapređenje sporta u opštini - rekao je načelnik Rogatice Milorad Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana