Модернизација атлетске стазе у Рогатици: Тартан мијења стару шљаку

С. М.
Модернизација атлетске стазе у Рогатици: Тартан мијења стару шљаку

РОГАТИЦА - Радници и механизација предузећа “Романија-путеви” интензивно раде на реконструкцији атлетске стазе у оквиру Спортско-рекреативног центра “9. јануар” у Рогатици, а нови тартан замијениће стару шљаку постављену 1987. године.

У овој фази радова, каже шеф радилишта Владимир Радојевић, скида се постојећа шљака и њена подлога, ивичњаци, бетонске плоче, јама за скакаче и врше припреме за нову стазу.

Са сјеверне и јужне стране ширина стазе биће од 35 до 40 метара и на тим дијеловима ће бити терени за разне атлетске дисциплине.

Познати атлетски радник и тренер у Српском атлетском клубу “Рогатица” Дејан Мићевић, који се веома радује због модернизације атлетске стазе, каже да ће она бити једна од најбољих, ако не и најбоља, у Републици Српској и цијелој БиХ. Она ће, како каже, задовољавати најстроже захтјеве при одржавању свих атлетских манифестација, чак и свјетског нивоа.

Тартан стазу финансира општина Рогатица, а 950.000 марака обезбијеђено је из кредита који је подигнут прошле године код Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

- Уз тартан стазу, базен за купање у коме ће се ако дозволи “ковид 19”, на љето окупати и први купачи те спортску дворану, за коју су прошле јесени постављени темељи и носећи стубови, биће створени услови за садржајнији и квалитетнији живот становника и унапређење спорта у општини - рекао је начелник Рогатице Милорад Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана