Međuopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor: Izabrano novo staro rukovodstvo

Srna
Međuopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor: Izabrano novo staro rukovodstvo

PRIJEDOR - Međuopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor na današnjoj sjednici skupštine izabrala je novo staro rukovodstvo i usvojila finansijske i izvještaje o radu za 2019. i 2020. godinu, te plan rada za ovu godinu.

Na dužnost predsjednika organizacije ponovo je izabran Nebojša Đukanović, potpredsjednika Jadranka Ružičić i sekretara Jelena Đukanović.

Do nekoliko personalnih promjena došlo je u Upravnom odboru, komisijama i skupštini.

Član Upravnog odbora Međuopštinske organizacije saveza slijepih Prijedor Slađana Miljević rekla je da se rad organizacije finansira najvećim dijelom iz budžeta grada, da je ove godine finansiranje izostalo usljed nesporazuma i da će se organizacija obratiti gradu s molbom da se taj problem riješi.

“Prošle godine, kao i svake prethodne, prijavili smo se na konkurs grada za finansiranje organizacija koje okupljaju lica sa invaliditetom. S promjenom vlasti konkurs je poništen i raspisan je novi, a nama je ta informacija promakla. Nismo se prijavili na novi jer za njega nismo ni znali, nego smo očekivali rezultate prvog”, navela je Miljevićeva.

Ona je ocijenila da je situacija generalno teška, a zbog pandemije i dodatno, da je najveći problem lica sa invaliditetom nezaposlenost, a potom nepristupačnost nekim ustanovama i događajima - nepostojanje infrastrukture namijenjene ovim licima poput, na primjer, zvučnih semafora.

Međuopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor broji oko 150 članova i djeluje od 1954. godine.

Osnovne aktivnosti su evidencija članstva, pomoć u realizaciji prava i okupljanje članova u raznim prilikama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana