Међуопштинска организација савеза слијепих Приједор: Изабрано ново старо руководство

Срна
Међуопштинска организација савеза слијепих Приједор: Изабрано ново старо руководство

ПРИЈЕДОР - Међуопштинска организација савеза слијепих Приједор на данашњој сједници скупштине изабрала је ново старо руководство и усвојила финансијске и извјештаје о раду за 2019. и 2020. годину, те план рада за ову годину.

На дужност предсједника организације поново је изабран Небојша Ђукановић, потпредсједника Јадранка Ружичић и секретара Јелена Ђукановић.

До неколико персоналних промјена дошло је у Управном одбору, комисијама и скупштини.

Члан Управног одбора Међуопштинске организације савеза слијепих Приједор Слађана Миљевић рекла је да се рад организације финансира највећим дијелом из буџета града, да је ове године финансирање изостало усљед неспоразума и да ће се организација обратити граду с молбом да се тај проблем ријеши.

“Прошле године, као и сваке претходне, пријавили смо се на конкурс града за финансирање организација које окупљају лица са инвалидитетом. С промјеном власти конкурс је поништен и расписан је нови, а нама је та информација промакла. Нисмо се пријавили на нови јер за њега нисмо ни знали, него смо очекивали резултате првог”, навела је Миљевићева.

Она је оцијенила да је ситуација генерално тешка, а због пандемије и додатно, да је највећи проблем лица са инвалидитетом незапосленост, а потом неприступачност неким установама и догађајима - непостојање инфраструктуре намијењене овим лицима попут, на примјер, звучних семафора.

Међуопштинска организација савеза слијепих Приједор броји око 150 чланова и дјелује од 1954. године.

Основне активности су евиденција чланства, помоћ у реализацији права и окупљање чланова у разним приликама.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана