Manifestacija “Ljeto u Mrkonjić Gradu” počinje u nedjelju: Bogat program za sve uzraste i ukuse

Danijela Bajić
Manifestacija “Ljeto u Mrkonjić Gradu” počinje u nedjelju: Bogat program za sve uzraste i ukuse

MRKONjIĆ GRAD - Predstave na otvorenom, maskenbal, škole sporta i glume samo su dio sadržaja ovogodišnje manifestacije “Ljeto u Mrkonjić Gradu”, a ima za cilj da obogati društveni život stanovnika ove opštine i privuče što veći broj turista.

Ova jedinstvena manifestacija počinje 20. juna i trajaće do 20. avgusta, a prema najavama organizatora trebalo da okupi oko aktivnih 1.000 učesnika. Organizator manifestacije, koja je kao pilot projekat prvi put organizovana je 2018. godine, je Kulturno-sportski centar “Petar Kočić”, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Direktor centra “Petar Kočić” Boro Boškić ističe za “Glas Srpske” da će planirane aktivnosti biti prilagođene svim uzrastima i ukusima, a većina će biti održana u centru grada, na Trgu srpske vojske.

- Pored kulturnih sadržaja, bazirali smo se na školice koje imaju najveći efekat, kao što je “Rolerijada” koja okuplja najviše učesnika. Takođe, sportske aktivnosti planirali smo započeti sa instaliranim poligonom za mali fudbal za djecu uzrasta do 12 godina. Između ostalog, u planu je i besplatna škola tenisa i aktivnosti na Balkani sa sadržajem na vodi - kazao je Boškić i dodao da su planirane i sportske animacije, koje bi trebalo da budu iznenađenje za sve učesnike.

U sklopu ovogodišnje manifestacije biće organizovana i “Loptarija”, gdje će najmlađi pokazati stečene vještine, a novina je, otkriva on, mini basket za mališane uzrasta do 12 godina.

- Na našem gradskom stadionu “Luke” tokom manifestacije i ove godine biće organizovano “Fitnes ljeto”, koje ćemo određenim sadržajem pokušati da nadogradimo. I ono što je najvažnije, besplatno je - rekao je Boškić.  U sklopu ovih aktivnosti, istakao je on, biće organizovan i noćni turnir u malom fudbalu u mjestu Bjelajce.

- Ovaj noćni turnir u malom fudbalu, koji se održava već 15 godina i okuplja veliki broj ljudi iz cijele BiH, lani nije organizovan iz epidemioloških razloga. Vjerujem da će ovog ljeta, kao i ranijih godina, imati veliku posjećenost - kazao je Boškić.

Prema njegovim riječima “Ljeto u Mrkonjić Gradu” ima i turistički značaj, zbog čega je isplaniran svaki dan.

- Cilj nam je da što više naših sugrađana, koji sticajem okolnosti ne žive u Mrkonjić Gradu, svoje godišnje odmore provedu u ovom mjestu. Kroz besplatne školice, koje su jako skupe u drugim gradovima, a gdje bi učestvovali njihovi mališani, želimo da ih privučemo da ostanu što duže i češće dolaze - istakao je Boškić i dodao da će i u narednom periodu pratiti želje učesnika i sugrađana, kao i trendove koji su aktuelni u većini gradova.

Škola sporta

Boro Boškić kaže da će projekat “Besplatna školica sporta za sve” nastaviti da živi i u zimskom periodu.

- Cilj nam je da animiramo djecu koja ne žele da se profesionalno bave fudbalom, košarkom ili nekim drugim sportom, jer ih upravo ove aktivnosti mogu izvesti na dobar put i biti od koristi kako njima tako i njihovim roditeljima - kazao je Boškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana