Манифестација “Љето у Мркоњић Граду” почиње у недјељу: Богат програм за све узрасте и укусе

Данијела Бајић
Манифестација “Љето у Мркоњић Граду” почиње у недјељу: Богат програм за све узрасте и укусе

МРКОЊИЋ ГРАД - Представе на отвореном, маскенбал, школе спорта и глуме само су дио садржаја овогодишње манифестације “Љето у Мркоњић Граду”, а има за циљ да обогати друштвени живот становника ове општине и привуче што већи број туриста.

Ова јединствена манифестација почиње 20. јуна и трајаће до 20. августа, а према најавама организатора требало да окупи око активних 1.000 учесника. Организатор манифестације, која је као пилот пројекат први пут организована је 2018. године, је Културно-спортски центар “Петар Кочић”, а покровитељ општина Мркоњић Град.

Директор центра “Петар Кочић” Боро Бошкић истиче за “Глас Српске” да ће планиране активности бити прилагођене свим узрастима и укусима, а већина ће бити одржана у центру града, на Тргу српске војске.

- Поред културних садржаја, базирали смо се на школице које имају највећи ефекат, као што је “Ролеријада” која окупља највише учесника. Такође, спортске активности планирали смо започети са инсталираним полигоном за мали фудбал за дјецу узраста до 12 година. Између осталог, у плану је и бесплатна школа тениса и активности на Балкани са садржајем на води - казао је Бошкић и додао да су планиране и спортске анимације, које би требало да буду изненађење за све учеснике.

У склопу овогодишње манифестације биће организована и “Лоптарија”, гдје ће најмлађи показати стечене вјештине, а новина је, открива он, мини баскет за малишане узраста до 12 година.

- На нашем градском стадиону “Луке” током манифестације и ове године биће организовано “Фитнес љето”, које ћемо одређеним садржајем покушати да надоградимо. И оно што је најважније, бесплатно је - рекао је Бошкић.  У склопу ових активности, истакао је он, биће организован и ноћни турнир у малом фудбалу у мјесту Бјелајце.

- Овај ноћни турнир у малом фудбалу, који се одржава већ 15 година и окупља велики број људи из цијеле БиХ, лани није организован из епидемиолошких разлога. Вјерујем да ће овог љета, као и ранијих година, имати велику посјећеност - казао је Бошкић.

Према његовим ријечима “Љето у Мркоњић Граду” има и туристички значај, због чега је испланиран сваки дан.

- Циљ нам је да што више наших суграђана, који стицајем околности не живе у Мркоњић Граду, своје годишње одморе проведу у овом мјесту. Кроз бесплатне школице, које су јако скупе у другим градовима, а гдје би учествовали њихови малишани, желимо да их привучемо да остану што дуже и чешће долазе - истакао је Бошкић и додао да ће и у наредном периоду пратити жеље учесника и суграђана, као и трендове који су актуелни у већини градова.

Школа спорта

Боро Бошкић каже да ће пројекат “Бесплатна школица спорта за све” наставити да живи и у зимском периоду.

- Циљ нам је да анимирамо дјецу која не желе да се професионално баве фудбалом, кошарком или неким другим спортом, јер их управо ове активности могу извести на добар пут и бити од користи како њима тако и њиховим родитељима - казао је Бошкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана