“Mala škola” na Borikama u novom ruhu: Toplije učionice za đake

S. M.
“Mala škola” na Borikama u novom ruhu: Toplije učionice za đake

ROGATICA - Đaci i nastavno osoblje područnog odjeljenja Osnovne škole “Sveti Sava” u Borikama kod Rogatice ove zime znanje će sticati u toplijim učionicama, jer je zgrada takozvane male škole dobila novo ruho.

Vrijednost postavljanja termofasade i zamjene fasadne stolarije u školi u kojoj se nastava odvija za ukupno 23 učenika od prvog do devetog razreda iznosila je 30.330 maraka, od čega je 70 odsto sredstava obezbijedio UNDP kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, dok je 30 odsto učešće opštine Rogatica.

- Pred nastupajuću zimu izvršeno je utopljavanje zgrade stavljanjem termofasade na oko 250 kvadratnih metara vanjskih zidova, zamijenjena su četiri velika i jedan mali prozor i ulazna vrata. Uz to urađeni su novi i popravljeni postojeći horizontalni i vertikalni oluci i vjetrolajsne - rekao je direktor firme “Primis” iz Rogatice Milad Obrenović, koji je ovaj posao dobio na tenderu, uz napomenu da je sve urađeno znatno prije ugovorenog roka od 60 dana.

Sa novim građevinskim zahvatima izmijenjena je slika “male škole”, ali Boričani i brojni đaci koji su izašli iz učionica “velike škole” smatraju da i njoj treba bar donekle vratiti stari sjaj i zaustaviti zub vremena koji je ozbiljno nagriza.

Tim prije što se, kako reče načelnik opštine Milorad Jagodić, priprema projekat novog stambenog naselja jugoistočno od hotela “Borike”, koji takođe propada, i bivše vikendice Džemala Bijedića prema objektima na Staroj Borici. Sa novim naseljem trebalo bi, kažu na Borikama, da dođu i novi stanovnici i djeca, kojima će škola trebati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana