“Мала школа” на Борикама у новом руху: Топлије учионице за ђаке

С. М.
“Мала школа” на Борикама у новом руху: Топлије учионице за ђаке

РОГАТИЦА - Ђаци и наставно особље подручног одјељења Основне школе “Свети Сава” у Борикама код Рогатице ове зиме знање ће стицати у топлијим учионицама, јер је зграда такозване мале школе добила ново рухо.

Вриједност постављања термофасаде и замјене фасадне столарије у школи у којој се настава одвија за укупно 23 ученика од првог до деветог разреда износила је 30.330 марака, од чега је 70 одсто средстава обезбиједио УНДП кроз пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, док је 30 одсто учешће општине Рогатица.

- Пред наступајућу зиму извршено је утопљавање зграде стављањем термофасаде на око 250 квадратних метара вањских зидова, замијењена су четири велика и један мали прозор и улазна врата. Уз то урађени су нови и поправљени постојећи хоризонтални и вертикални олуци и вјетролајсне - рекао је директор фирме “Примис” из Рогатице Милад Обреновић, који је овај посао добио на тендеру, уз напомену да је све урађено знатно прије уговореног рока од 60 дана.

Са новим грађевинским захватима измијењена је слика “мале школе”, али Боричани и бројни ђаци који су изашли из учионица “велике школе” сматрају да и њој треба бар донекле вратити стари сјај и зауставити зуб времена који је озбиљно нагриза.

Тим прије што се, како рече начелник општине Милорад Јагодић, припрема пројекат новог стамбеног насеља југоисточно од хотела “Борике”, који такође пропада, и бивше викендице Џемала Биједића према објектима на Старој Борици. Са новим насељем требало би, кажу на Борикама, да дођу и нови становници и дјеца, којима ће школа требати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана